Echtscheiding

Jullie zijn gescheiden of staan op het punt van scheiden.

Je ziet dat je kind daardoor niet lekker in zijn vel zit en dat hij of zij uit balans is. Sommige problemen zijn te groot om als ouder zelf op te lossen.  Hoe graag je dit ook zou willen. En dan kan hulp van een onafhankelijke deskundige heel fijn zijn. Soms is het moeilijk om die hulp te vragen, maar je bent niet de enige ouder die dat doet. Het is fijn om hulp te krijgen, zodat je kind weer goed in zijn vel komt te zitten en jij je als ouders geen zorgen meer hoeft te maken.

Zeker in een echtscheiding situatie is het fijn dat iemand van buitenaf met je kan meekijken naar je kind. Jullie als ouder zitten zelf ook in een emotionele achtbaan en kunnen ook niet altijd je kind helpen. 

Wat voor hulp kan ik als kindercoach bieden?

In een echtscheiding situatie kan ik als coach verschillende hulp aanbieden. Ik kan met jullie kind in gesprek gaan. Het kind zijn hart laten luchten en zijn verhaal laten doen. Vaak helpt dit al voor een kind. Even met iemand praten die geen naaste familie is. Even vertellen hoe hij of zij zich voelt en tegen welke problemen ze aanlopen.

Het kan ook zijn dat ik een coaching traject start waarvoor het kind een aantal keer bij mij in de praktijk komt. Ik praat ook dan met het kind, maar bied ook werkvormen aan om de scheiding te verwerken, een plekje te geven en ermee te leren omgaan. 

Want het is voor een kind niet makkelijk wanneer ineens je wereld op zijn kop staat omdat je ouders besluiten uit elkaar te gaan. Boosheid, verdriet, onzekerheid, schuldgevoel. Al deze emoties kunnen om de hoek komen kijken en dan is het fijn als er een stukje begeleiding is voor het kind om hier op een goede manier mee om te gaan. 

Wanneer schakel je hulp in?

Als jullie als ouders merken dat je kind uit balans raakt door de scheiding is het aan te raden hulp in te schakelen. Driftbuien, veel huilen, of juist heel stil worden en nergens over willen praten. Dat zijn kenmerken van het gedrag van je kind wanneer jullie uit elkaar gaan of zijn. Het ene kind heeft hier direct last van, bij een ander kind kan dit wel een half jaar duren. 

Daarom kan een gesprek met een kindercoach al helpen voor jullie kind. 

Maak nu een afspraak voor een gesprek

 

echtscheiding