Over mij

Het gezicht achter kindercoachpraktijk de Puzzel.

Mijn naam is Petra van Loo. Ik ben getrouwd en moeder van 2 jongens. 

Ik heb altijd al iets met kinderen gehad. Van jongs af aan riep ik dat ik met kinderen wilde gaan werken. Toen ik de leeftijd ervoor had begon in met oppassen op nichtjes en neefjes en later op de kinderen van bekenden uit onze familie. 

Na de middelbare school ben ik de opleiding SPW gaan doen. Gespecialiseerd in kinderopvang. Na het halen van mijn diploma kon ik gelijk aan de slag op het kinderdagverblijf waar ik stage gelopen had. Kinderen van 0 tot 4 jaar. Ik vond het erg leuk en had plezier in mijn werk. 

Toen ik zelf kinderen kreeg stopte ik uiteindelijk met werken op een kinderdagverblijf en ging ik als gastouder werken. Ik had de hele dag kinderen over de vloer van werkende ouders en vond het heerlijk om te doen. 

Maar waarom dan kindercoach worden…. Ja daar kom ik zo op.

Mijn eigen kinderen werden groter, en mijn interesse in leeftijd werd verplaatst van baby’s en peuters naar wat oudere kinderen. De ontwikkeling van de kinderen vond ik interessant, maar wat mij nog meer trok was de problematiek waar kinderen in op hun jonge leeftijd al tegenaan lopen. 

Ik ben iemand die graag andere mensen helpt dus ging ik nadenken hoe ik kinderen en jongeren kon helpen met het omgaan van deze problemen. 

Ja ik ging op zoek naar een opleiding voor psycholoog. Kinderpsycholoog om precies te zijn. Dat wilde ik nog even tussen mijn werk als gastouder, mijn moederschap, het huishouden en het echtgenoot zijn proppen. Dat ik dan geen tijd meer had voor mezelf, ach dat was bijzaak. De opleiding duurde 6 jaar en dan kon ik mezelf kinderpsycholoog noemen. 

Na even nadenken kwam ik tot de conclusie dat dat niet ging lukken.

Maar mijn droom bleef om kinderen te gaan helpen. 

Na onderzoek en uitzoeken van allerlei opleidingen kwam ik het begrip kindercoach tegen. Dit sprak me aan. Hier werd ik blij van. Alleen al van het woord. Na het lezen van de informatie was mijn besluit gemaakt. Ik ga deze opleiding doen. Dit was makkelijker te combineren met mijn werk, gezin en ik had zelfs zo nu en dan nog tijd voor mezelf over om leuke dingen te doen. 

Zodra ik begon met de opleiding wist ik dat dit was wat ik moest gaan doen. Kindercoach worden. Nu 2 jaar later ben ik met zo veel plezier kindercoach, en ben ik mijn droom na gaan jagen. Dat voelt zo fijn. Ik kan kinderen, jongeren en ouders helpen, en dat is wat ik graag doe en heel leuk vind om te doen. 

Omdat elk kind uniek is, is elke coaching situatie ook uniek. En daardoor is het werken als kindercoach zo fijn. Het is afwisselend en ik kan elk kind wat bij mij in de praktijk komt op een manier begeleiden die bij hem of haar past. Mijn doel is dan ook om te zorgen, samen met het kind, dat hij of zij vrolijk mijn praktijk verlaat en zijn balans terug gevonden heeft.

Heb jij mijn hulp nodig als kindercoach neem dan contact met me op door me een mail te sturen. 

mail me nu