Durf jij te kiezen?


Keuzes maken

Keuzes maak je elke dag. Wat trek ik aan voor kleding, wat ga ik eten, ga ik op de fiets of met de auto naar mijn werk. Dit zijn keuzes die eigenlijk vanzelfsprekend zijn.

Je hebt ook wat grotere keuzes, waar gaan we heen op vakantie, kopen we wel of niet die nieuwe auto.

Je hebt ook keuzes die je moet maken waardoor je wereld op zijn kop komt te staan. Dit zijn grote keuzes. Gaan we verhuizen, gaan we scheiden, neem ik die andere baan wel of niet aan.

 

Ik heb deze maand ook een keuze gemaakt.

Een keuze voor mijn praktijk. Ik heb hier best lang over nagedacht en dus de keuze heel bewust gemaakt. Toen ik begon met mijn praktijk wilde ik zoveel mogelijk kinderen en ouders helpen. Van 6 t/m 18 jaar. Met zo veel mogelijk problemen. Pesten, echtscheiding, adhd enz. Maar ik merkte in de loop van de jaren dat dit voor mij niet goed voelde. Natuurlijk voelde het goed om al deze kinderen te willen helpen. Maar kon ik het ook. Was het niet een te groot aanbod wat ik had. Ja dat was het. En hierdoor kon ik juist niet helpen op de manier die ik graag wil.

Na een aantal gesprekken met mensen ben ik eens goed gaan nadenken. Wat wil ik graag met mijn praktijk en welke kinderen wil ik graag helpen.

Ik maakte de keuze om de leeftijdsgroep aan te passen

Van 6 t/m 18 jaar naar kinderen van 9 t/m 14 jaar. Dit was een bewuste keuze want ik vind dit een interessante leeftijdsfase waarin kinderen zitten en ik weet ook dat juist in deze leeftijdsfase kinderen de hulp van een kindercoach kunnen gebruiken.

Ook maakte ik de keuze om mijn aanbod aan te gaan passen. Natuurlijk wil ik het liefst elk kind met een probleem helpen. Maar dit kan niet. Hier heb ik niet genoeg kennis voor. Ik koos ervoor om me te richten op echtscheiding problematiek en weerbaarheidstraining bij pesten en faalangst.

Waarom ik deze keuze gemaakt heb?

Omdat het goed voelde. Ik voel met tot deze groep kinderen aangetrokken en daarom weet ik dat ik deze kinderen goed kan helpen met de problemen waar ze tegenaan lopen.

Ik deel mijn keuze met jullie omdat ik het belangrijk vind dat mensen weten wat ik doe en waar ik voor sta ik mijn praktijk.

Want op deze manier kunnen we elkaar helpen. Heb jij een kind met de problematiek waar ik me werk in mijn praktijk, of ken je iemand met een kind waarvan je weet dat die mijn hulp zou kunnen gebruiken dan mag je dit bericht delen. Of aan deze mensen vertellen over mijn praktijk.

Ik kan op die manier weer kinderen en ouders helpen om in balans te komen. Ze te helpen om weer op een positieve manier naar de toekomst te kijken. Ik kan ze helpen bij het maken van keuzes.

Ik ben blij met de keuze die ik gemaakt heb voor mijn praktijk en voor mezelf.

Maak jij de keuze om mijn hulp te aanvaarden en uiteindelijk ook blij te zijn met de keuzes die jij maakt voor jouw en je kind?

Je mag via e-mail, telefoon of whatsapp (0623096873) contact met mij opnemen als je kies voor mijn hulp.

quote

Terug naar berichten