Werkwijze

Intakegesprek

Wanneer je contact opgenomen hebt met mij via email of telefonisch maken we een afspraak voor een intake gesprek. 

Tijdens dit intakegesprek gaan we kijken wat jullie hulpvraag precies is en maken we een plan om aan te werken. 
We stellen samen doelen op en gaan hiermee aan de slag. 

Wanneer je je aanmeld voor de weerbaarheidstraining leg ik in het kort uit wat de training inhoud en wat we gaan behandelen voor onderwerpen. We maken dan gelijk afspraken over de datums wanneer de training plaatsvind. 

Als je je aanmeld voor coaching bij echtscheiding gaan we samen in gesprek om te kijken hoe ik jullie en jullie kind het beste kan helpen. Ook nu maken we afspraken over hoe veel sessies er ongeveer nodig zijn om ons doel te halen. 

Start training of sessies

Na het intake gesprek gaan we met de training of sessies beginnen. Het is de bedoeling dat ik samen met het kind werk en dat de ouders hier niet bij  aanwezig zijn. De sessies en training duurt een uur per keer. Na dit uur kun je je kind weer ophalen en bespreken we in het kort wat we gedaan hebben. Bij de coaching sessies stuur ik na elke sessie even kort een email als er nog bijzonderheden zijn. 

Tussenevalutatie

Bij de weerbaarheidstraining neem ik na de 4e bijeenkomst even telefonisch contact op met de ouders. Ik hoor dan graag hoe jullie vinden dat het gaat en of er verandering ontstaat bij het kind. 

Bij de coaching neem ik ongeveer na 3 sessies even telefonisch contact op om te bespreken hoe jullie als ouders vinden dat het gaat. 

Afronden en evalueren

Wanneer we de afgesproken sessies hebben gehad ronden we het traject af. Zowel bij de coaching als bij de weerbaarheidstraining. 
We evalueren even kort hoe het is gegaan en of het doel is bereikt wat we aan het begin besproken hebben.

Na ongeveer 3 maanden neem ik nog eens contact op met jullie om te informeren hoe het gaat. Natuurlijk mogen jullie ook altijd contact opnemen wanneer er vragen zijn na het afronden van een traject. 

 

Nu hulp voor mijn kind aanvragen