Over mij

profielfoto

” Vroeger wist ik al dat ik met kinderen wilde gaan werken”

Ik was een spontaan kind met veel vriendinnetjes. Ik wist was ik wilde en deed dit ook. Op school ging het goed en ik zat lekker in mijn vel.
Toen ik wat ouder werd begon dit wat minder te worden. Ik werd onzeker over mezelf en vroeg me regelmatig af hoe andere over mij dachten. Over mijn kleding, mijn uiterlijk en de dingen die ik deed.
Op mijn 12e  gingen mijn ouders scheiden. Hierdoor werd de onzekerheid niet beter.
Toen ik naar de brugklas ging voelde ik me helemaal niet goed. Ik zat niet lekker in mijn vel en maakte moeilijker aansluiting bij andere meiden.

Ook mijn schoolresultaten waren niet super goed. Ik heb me door dat jaar heen geworsteld.
Op het moment dat we gingen verhuizen van Noord Holland naar Zuid Holland werd ik daar helemaal niet blij van. Maar uiteindelijk was dit wel een ommekeer.
De school waar ik toen op kwam ging veel beter. Ik maakte vriendinnen en vond het leuk om met verzorging bezig te zijn. Het ging weer bergopwaarts met me en ik sloot de middelbare school met plezier af.

Ik wist al heel lang dat ik met kinderen wilde gaan werken

en begon daarom ook aan de opleiding SPW en liep stage in de kinderopvang. Dit was wat ik wilde en ik voelde me steeds zekerder worden.
Na het halen van mijn diploma kon ik niet gelijk aan de slag in de kinderopvang en kwam ik in een soort gat terecht. Ik werd depressief en wist niet meer goed wat ik wilde en wie ik was.
Ook het verwerken van de scheiding kwam toen pas. Dit heb ik al die jaren weg gepropt en er zo min mogelijk over gepraat. Na heel veel gesprekken en hulp ben ik uit de put geklommen.
Had ik dingen een plek gegeven en zag ik het weer zitten.
Een leuke baan in de kinderopvang en werken als gastouder deden me goed en ik zat lekker in mijn vel.

En dat zit ik nog steeds.

Nadat ik een paar jaar geleden de keuze maakte om iets anders te gaan doen naast werken in de kinderopvang kwam ik via een omweg van een thuisstudie kinderpsychologie in aanraking met kindercoaching. Wow, dat vond ik interessant. Ik ben de opleiding gaan doen en mijn praktijk gestart.

Ik leerde heel veel in die periode over kinderen in verschillende fases van hun leven.
Maar ook leerde ik een heleboel over mezelf. Ik kwam mezelf behoorlijk tegen uit het verleden, maar ik kon het aan. Omdat ik het een plek gegeven had. Ik voelde mezelf nog meer groeien en sterker worden.
De opleiding voor kindercoach heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.
Een sterke zelfverzekerde vrouw die weet wat ze wil. Dat voelt goed kan ik je zeggen.

Ik kan me nu inleven in de kinderen omdat ik zelf weet hoe het is om onzeker te zijn en niet lekker in je vel te zitten door een echtscheiding. Ook weet ik dat het heel fijn is om met mensen te praten over je problemen in plaats van alles alleen te willen doen en voor jezelf te houden.

Daarom ben ik kindercoach geworden. Ik vind het leuk om te zien hoe de ontwikkeling van kinderen verloopt en dat elk kind uniek is. Dat maakt het werk als kindercoach ook zo uitdagend omdat elke situatie zijn eigen aanpak nodig heeft.

Wat ik belangrijk vind is dat een kind zichzelf moet kunnen zijn. Of ze nu onzeker zijn, in een echtscheiding zitten of andere problemen hebben. Samen met elke kind ontdekken welke puzzelstukjes er nodig zijn om zijn puzzel weer compleet te krijgen, dat is waar ik voor ga als kindercoach.

 

Wat ook nog leuk is om over mij te weten:

  • Geboren in 1983 te Beverwijk
  • Echte jongensmoeder. ik heb 2 zoons.
  • Ik ben getrouwd met een vrachtwagenchauffeur
  • We hebben 2 katten en een hond
  • Ik ben dol op zoute drop en chocolade
  • Ik kijk graag naar grey’s anatomi en flikken maastricht
  • Mijn hobby’s zijn geocachen, haken, lezen, koken/bakken en fotografie
  • Ik ben dol op het strand en wandel daar graag